Київське «Динамо» закінчило груповий етап Ліги Чемпіонів, а разом з тим – і виступи у єврокубках. Маючи непогані показники та добрі шанси, столичний клуб все одно не зумів вибитися ані до плей-оф Ліги Чемпіонів, ані до Ліги Європи, завершивши виступ на останньому місці.

     У квартеті доволі прохідних команд «Динамо» зуміло здобути одну перемогу та дві нічиї, три матчі закінчивши поразкою. П'ять очок та різниця голів (+2) – таке досягнення киян. У списку бомбардирів цього сезону лідерів так і не виявилося: усі, хто забивав на груповому етапі, робили це лише по одному разу.

     Вболівальники вже назвали сезон 16/17 одним з найбільш невдалих в сучасній історії - саме через ранг команд, в яких «Динамо» не зуміло вибороти путівку до весняної частини єврокубків, - та пригадали інші сезони, в яких столична команда виступила без жодних шансів на успіх. Серед них – 94-й рік – останнє місце з єдиною перемогою, 2006-й – дві нічиї, та 2007-й – знов четверте місце та жодного набраного очка.

     Пригадали фанати й інші невдалі виступи, котрі дуже нагадують поточний рік: здавалося б, відстань до єврокубків була так мала, але виявилася неподоланною. У 2003 році «Динамо», маючи в активі 7 очок, завершило турнір на четвертій сходинці, пропустивши перед собою «Інтер» та «Локомотив», які мали лише на один пункт більше. Аналогічна ситуація була і в 2009 році. Тоді одного бали не вистачило киянам, аби потіснити «Рубін» з відправної точки до Ліги Європи.

     Втім, не все так погано, як здавалося. Останній матч проти «Бешикташу», який динамівці виграли 6:0, показав, що у Києві є команда, яка вміє грати в футбол та вибивати суперників – через поразку турецька команда втратила шанс пробитися до 1/8 ЛЧ. Тож тепер фанати будуть чекати обіцяних керівництвом змін, аби вже наступного року побачити оновлену команду, якій по силам буде виходити до плей-оф.