27 грудня на р. Гнилопять у м. Бердичів під час відпрацювання звернення на «гарячу лінію», патрульними затримано двох громадян, які ловили рибу за допомогою забороненого знаряддя лову – «драча».

Завдяки оперативності інспекторів водних біоресурсів вони добути не встигли. Складено два адміністративних протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову було вилучено та опломбовано.

Також під час рибоохоронних заходів на центральному ринку м. Бердичів виявлено факт незаконного продажу риби. Громадянка збувала рибу карась, загальною вагою 10 кг. Реалізація водних біоресурсів здійснювалась без належних документів, а саме товарної накладної та сертифікату якості. На продавчиню складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладання штрафу у розмірі до 1 700 грн із конфіскацією водних біоресурсів.

Крім того, під час патрулювання Бердичівського району рибоохоронними інспекторами був складений один адміністративний протокол за грубе порушення правил рибальства (сітка), ще один - на рибалку за перевищення кількості жерлиць (10 шт.) та один акт виявлення безхазяйного майна (чотири «косинки»).

Всього у Бердичівському районі протягом дня було виявлено шість порушень правил рибальства та вилучено сім заборонених знарядь лову.

Житомирський рибоохоронний патруль просить усіх небайдужих громадян повідомляти про порушення правил рибальства та незаконного збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову на телефон «гарячої лінії»: (0412) 24-57-81, (067) 414-60-74.

Довідкова інформація:

Драч – це колюче знаряддя лову, яким виловлюють рибу способом багріння. Цей спосіб вилову дуже небезпечний, адже браконьєр ранить набагато більше риби, ніж виловлює. Від отриманих ран риба починає хворіти, заражає іншу рибу у водоймі і гине.