В Івано-Франківську оголосили карантин для всіх загальноосвітніх навчальних закладів. Школи і дошкільні організації тимчасово припинять роботу з понеділка 4 лютого, оскільки поріг захворюваності у місті дійшов критичного рівня.

У Міськвиконкомі Івано-Франківська прийняли рішення про оголошення карантину закладах освіти міста. Члени профільної комісії повідомили про збільшення рівня захворюваності у місті. Зокрема, протягом останніх 4 тижнів до лікарів з симптомами ГРВІ чи грипу в Івано-Франківську звернулися більше 4 тисяч неповнолітніх громадян. За статистикою, близько 70 відсотків хворих франківчан - діти і підлітки.

Згідно з рішенням профільної комісії, карантин буде тривати включно до 8 лютого, але за необхідності він може бути продовжений. Загалом в Івано-Франківську відправлять на карантин 42 заклади середньої освіти та 12 організацій розвитку та додаткової освіти. У відповідній службі переконують також обмежити різноманітні масові заклади для дітей впродовж лютого, що дозволить знизити ризик подальшого розповсюдження грипу та ГРВІ.

Протягом останнього тижня тривав карантин і в інших містах країни. Зокрема – в Ужгороді, де його продовжили до 8 лютого у зв’язку зі стабільно високим рівнем захворюваності.