На честь науковця з Тернополя Івана Сміяна дали назву зірці у галактиці Чумацький шлях. Цю подію приурочили до ювілею вченого – днями йому виповнилося 90 років. Як повідомили в університеті, де викладав Іван Сміян, свій подарунок відомий медик отримав під час святкування цієї урочистої події.

Відтепер одна з зірок у галактиці Чумацький шлях носитиме ім’я видатного українського діяча медичної науки. Космічний об’єкт був названий на честь доктора медичних наук, професора Тернопільського медичного університету Івана Сміяна. Нагодою для надання такої честі став дев’яносторічний ювілей діяча науки. Відповідний сертифікат про присвоєння імені вченого зірці йому вручили під час святкування ювілею.

Іван Сміян – відомий у своєму місті та всій країні лікар-педіатр. У цій галузі він видав чимало наукових праць. На даний момент професор є почесним головою обласної асоціації педіатрів Тернопільської області. Протягом 17 років науковець був ректором Тернопільського медичного університету, а також був визнаний одним з 2 тисяч видатних людей століття за версією Кембриджського університету.