Про розповсюдження епідемії кору повідомили з Запоріжжя. На одному з місцевих заводів захворіли одразу 8 працівників. Як повідомляють, ситуація в області та країні значно погіршилася протягом останнього часу, тому наразі ситуація межує з епідемією.

У Запоріжжі спостерігається загострення ситуації із захворюваності кором. У місцевих ЗМІ повідомили про масове охоплення хворобою одного з місцевих заводів – на підприємстві небезпечну інфекцію вже мають 8 осіб. З огляду на це керівництво заводу вже прийняло ряд протиепідемічних заходів.

Епідемічна ситуація у Запорізькій області наразі дуже складна. Окрім кору, у регіоні нараховують близько 10 тисяч хворих на ГРВІ. Проте саме ця небезпечна хвороба викликає особливе занепокоєння місцевої влади та департаменту охорони здоров’я – на початок лютого у Запоріжжі було зафіксовано 9 випадків захворювань на кір, протягом січня у закладах медицини налічувалося 42 хворих запоріжця.

Одна з мір попередження розповсюдження епідемії, до якої вдалися в Енергодарі, одному з міст області – заборона відвідування закладів освіти дітям, які не мають щеплення від кору. Як відомо, Україна є лідером у Європі за кількістю хворих на кір. Медики пов’язують це передусім з тим, що батьки нехтують необхідністю вакцинування дітей.