Уляна Супрун роз’яснила деякі популярні міфи щодо вживання лимону для лікування простудних захворювань і покращення самопочуття. Очільник Міністерства охорони здоров’я розповіла також, наскільки необхідним для профілактики грипу і застуди є вітамін С.

Уляна Супрун розкрила один з популярних міфів щодо вітаміну С, його ролі у підтриманні імунітету та лікуванні застуди та грипу. Як розповіла виконувач обов’язків міністра, лимон не є необхідним для лікування і профілактики застуди. Цей фрукт є дещо переоціненим, адже він не найбагатший на вітамін С. Зокрема, більшу кількість цього вітаміну містять шипшина, перець, смородина, ківі та брюсельська капуста.

Ще одне викриття, яке зробила Уляна Супрун, стосується ролі вітаміну С. За словами урядовця, користь цього елемента проти застуд і вірусів – не більше ніж міф. Цей так званий фейк створив науковець Лайнус Полінг у 1970-х роках. Згодом ряд клінічних досліджень показав, що вітамін С не сприяє зменшенню частоти застуд серед населення, а значить, у профілактичних чи лікувальних цілях вживати продукти, багаті на нього, вживати немає сенсу. Більше того, передозування вітаміну С може призвести до утворення каменів у нирках, діареї, нудоти, безсоння та головного болю.

Як зауважує Уляна Супрун, для підтримання імунітету немає необхідності вживати ударні дози цього вітаміну. Достатньо збагатити свій раціон свіжими овочами, фруктами і зеленню.