Митрополит Епіфаній, який очолює українську помісну православну церкву, закликав розповідати всьому світу правду про Росію. Тільки так, за словами голови УПЦ, можна протистояти інформаційній війні, що ведеться країною-агресором для досягнення своєї мети – отримання контролю над Україною.

Митрополит Епіфаній, голова Української православної церкви, поділився власними міркуваннями у Твіттері. Очільник УПЦ розповів про участь представників духовності у боротьбі проти Росії, що веде гібридну війну проти нашої держави. Як повідомив Епіфаній, помісна церква щоденно робить посильний внесок у перемогу України над агресором, воздаючи молитви і проводячи бесіди з захисниками держави. За словами митрополита, ворог використовує проти українців не лише зброю, але й потужні інформаційні засоби, у тому числі пропаганду і брехню. Тому всі українці мають об’єднатися задля захисту своєї землі.

Головним інструментом боротьби, за словами митрополита, має стати правда. Необхідно розповісти світу правду про російського агресора і об’єднатися, щоб попередити розпалювання нового конфлікту. Поширювати правдиву інформацію і разом протистояти агресії закликає церква громадян незалежно від віросповідання.