На Прикарпатті тривають сильні зливи. Погіршення погоди призвело до затоплення окремих населених пунктів. Найближчими днями синоптики прогнозують збереження дощової погоди та можливе погіршення ситуації. У зв’язку з цим обласна ДСНС попереджає громадян про необхідність зберігати обережність.

В Івано-Франківській області станом на 16 травня не припиняються дощі. В окремих районах Прикарпаття зберігається ризик затоплення. Місцева служба надзвичайних ситуацій відзвітувала щодо вже наявних наслідків зливи та зробила прогноз на найближчі дні. Зокрема, серйозна ситуація склалася у Тисменицькому районі. Там рівень річки піднявся до критичної ситуації: у селі Угринів з початку негоди було підтоплено 23 господарства. В іншому селі – Ямниця, через підняття рівня місцевої ріки Павельче прорвало захисну греблю, у результаті постраждали приватні господарства місцевих жителів.  З 6 години ранку до рятувальних робіт у Ямниці залучили понад 60 рятувальників та 19 одиниць техніки.

Потужні опади на Прикарпатті розпочалися з 19 години 15 травня. Станом на ранок 16 травня в області виявили чимало підтоплених об’єктів – 2 адмінбудівлі, понад 300 житлових будинків і приватних господарств,5 ділянок автодоріг. Управління ДСНС Івано-Франківської області попереджає, що  протягом всієї наступної доби у регіоні очікують на грозу з градом і шквальним вітром. Протягом 16 – 17 травня рівень води у річках Прикарпаття може піднятися до 1,3 метра.