21 травня в Україні розпочалося зовнішнє незалежне оцінювання. У прес-службі Українського ЗНО повідомили подробиці основної сесії. З цього дня всі абітурієнти зможуть скласти 11 предметів, що входять до основної сесії, серед яких 2 дисципліни будуть обов’язковими.

З 21 травня в Україні офіційно розпочався період складання ЗНО. Перший іспит – математика, який був призначений на 11 годину ранку. Загалом абітурієнти, які отримали відповідні сертифікати, зможуть обирати з 11 дисциплін. Серед них є 2 обов’язкові для всіх – українська мова і математика або історія за вибором.

У Центрі оцінювання якості освіти повідомили про умови участі у ЗНО: кожен абітурієнт зобов’язаний зареєструватися і отримати запрошення-пропуск на тестування. Останній тест з хімії відбудеться 13 червня. Згідно розкладу з 21 травня до 13 червня абітурієнти зможуть скласти тестування з інших базових дисциплін – української мови і літератури, іноземних мов, фізики, історії України, біології та географії.

ЗНО складатимуть лише учні 11 класів шкіл, а також студенти коледжів, технікумів та закладів професійної освіти. Учні 9 класів проходитимуть тільки державну підсумкову атестацію, яка проходитиме згідно з розкладом у письмовій формі.