З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Це день, коли всі європейці вшановують загальні цінності: Волю Слова, Демократію, Незалежність, Рівність.

Основна ідея – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у «Європейському домі».

Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

До свята також приєднались співробітники, курсанти і студенти Донецького юридичного інституту МВС України.

Разом з біговою спільнотою Криворіжжя взяв участь у благодійному забігу EUROFEST Run на дистанції 9,58 км на підтримку лікування дітей народжених з синдромом Дауна викладач кафедри бойової та спеціальної фізичної підготовки майстер спорту України з гирьового спорту майор поліції Леонід Гаража. Його вихованки під час заходу вміло демонстрували свої досягнення з гирьового спорту. Кафедра ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВИХ дисциплін разом з бібліотекою, факультетом №1та №4, з чарівними студентами та курсантами чудово представили Донецький юридичний інститут МВС України у межах відповідних локації: медіко-санітарна, профорієнтаційна, тематична імеджева, зразки форменого одягу та озброєння, екіпіровки сучасного українського поліцейського тощо.

Під час заходу викладач кафедри тактико-спеціально підготовки Голик Володимир Анатолійович разом із курсантами факультету №1 продемонстрували загальні правила застосування спеціальних засобів:кийки, кайданки, бронежилет, шоломи, поясну систему. Всі бажаючі могли приміряти спеціальні засоби, спорядити магазин, а також сфотографуватися.Викладач кафедри розповів про правила зберігання, носіння та застосування спеціальних засобів, а також про використання і застосування вогнепальної зброї.

Медико-санітарна частина надавала у разі необхідності кваліфіковану медичну допомогу. Молодь Криворіжжя мала змогу поспостерігати за виступом збірної команди Донецького юридичного інституту з гирьового спорту.
Всі бажаючі отримали детальну інформацію стосовно вступу абітурієнту, навчального закладу, а також отримали іміджеву продукцію.

Було  проведено  культурно-мистецький захід, що дав можливість криворіжцям та гостям міста у цікавому форматі і дружній атмосфері долучитися до європейських цінностей, дізнатися більше про євроінтеграцію, побачити й відчути мультикультурне різноманіття дружньої Європи.