30 травня на порядок денний Верховної Ради був поставлений проект закону  про середню освіту. Законопроект, ініційований та поданий міністром освіти Лілією Гриневич, депутати ВР підтримали 229 голосами у першому читанні.

30 травня у парламенті відбувся розгляд важливого для сфери освіти документа. Міністр освіти Лілія Гриневич подала законопроект під номером 102014. Проект закону «Про повну загальну середню освіту» у першому читанні набрав 229 голосів, таким чином він був прийнятий народними депутатами.

Новий закон являє собою оновлену і удосконалену заміну для попереднього нормативного акту, що регулював систему освіти у державі з 1999 року.

Одним з ключових аспектів нового проекту  є необхідність надання доступності освіти для всіх громадян. У тому числі акцентується на важливості вільного доступу до отримання освіти середньої ланки дітьми з особливими потребами та забезпеченні територіальної доступності шкіл. Серед важливих пунктів нового закону – забезпечення академічної доброчесності в освітній галузі та гарантування повноцінного використання державної мови у школах країни.

У документі піднімається питання сертифікації шкільних педагогів, вимоги до науково-методичного, матеріально-технічного та інформаційного забезпечення шкіл, запровадження самоврядування, яке буде надаватися учням і батькам, гарантій прав та обов’язків усіх учасників освітнього процесу. У документі регламентуються також норми і засади проведення аудиту в галузі.

Прийняття цього закону є одним з ключових аспектів освітньої реформи, що проводиться протягом останніх років під керівництвом міністра Лілії Гриневич.