Міністр освіти і науки розповіла про плани свого відомства щодо створення системи моніторингу працевлаштування випускників українських вишів. Про це Лілія Гриневич розповіла 3 червня під час засідання Ради з питань профорієнтації населення.

Проводячи засідання Ради з питань професійної орієнтації населення, Лілія Гриневич розповіла про плани очолюваного нею Міністерства освіти і науки. Разом з Пенсійним фондом МОН розробить систему моніторингу працевлаштування молоді – випускників вищих та професійно-технічних навчальних закладів.

Майбутня система є необхідною і дуже важливою для створення та модернізації ринку праці та кар’єрного зростання спеціалістів різних галузей діяльності. Вона дозволить визначити та передбачити успішність майбутнього кар’єрного зростання випускників навчальних закладів. Завдяки такій системі з’явиться можливість передбачити перспективи, які конкретний університет чи технікум може надати своїм студентам. Отримані дані дадуть можливість коригувати систему освіти в Україні.

Лілія Гриневич зазначила, що самостійно таку роботу її відомство не може провести, оскільки для отримання точних даних необхідно задіяти реєстри, якими займаються інші державні структури. У цьому випадку допоможе співпраця з Пенсійним фондом – це дозволить звести Єдину інформаційну базу з питань освіти та Реєстр застрахованих осіб, що знаходиться у відомстві ПФУ.

Однак, сказала міністр, початок роботи над створенням програми неможливий, доки своє слово не скаже Верховна Рада. Саме парламент повинен утвердити відповідний проект.