10 червня рятувальники пожежно-рятувальної частини м. Прилуки завітали до дітлахів  заміського оздоровчого табору «Веселка», а учні пришкільного табору Ріпкинської загальноосвітньої школи №2 самі навідались до рятувальників.

Під час зустрічі фахівці, у першу чергу, наголосили дітям на правилах безпечної поведінки в побуті під час літніх канікул, відпочинку біля водойм та на природі. Рятувальники вкотре звернулися з проханням купатися лише у спеціально відведених для цього місцях, не відпочивати біля води без нагляду дорослих та не пірнати у незнайомих місцях. Попередили про небезпеку, яку можуть нести вибухонебезпечні предмети, та нагадали алгоритм дій у разі їх виявлення.

Потім дітлахам продемонстрували спорядження та техніку, яка є на озброєнні рятувальників, а також дозволили приміряти спеціальний одяг та відчути себе справжніми вогнеборцями, що викликало неабияке захоплення у малечі.

Профілактична робота з дітьми триватиме й надалі аби навчити підростаюче покоління правилам безпеки життєдіяльності та діям у разі виникнення різного роду надзвичайних подій.

 

У ДСНС України у Чернігівській області