14 червня, в Дніпрі, на Алеї Героїв, відбулися жалобні заходи до дати загибелі українських військових в літаку ІЛ-76, збитому підтримуваними Росією бойовиками під Луганськом. Тоді загинули 49 українських військовослужбовців, переважно уродженців Дніпропетровщини. З благословення керуючого Дніпровською єпархією Преосвященнійшого Владики Симеона в заході взяло участь і духовенство Дніпровської єпархії Православної Церкви України та здійснили молебень і панахиду за загиблими героями.


На вечір пам’яті зібралися сотні людей – рідні загиблих, бойові побратими, волонтери, воїни АТО, жителі міста. Взяли участь у заході і представники влади на чолі з головою Дніпропетровської обласної ради Глібом Пригуновим. Родичі загиблих тримали в руках портрети бійців. Усіх 49 загиблих воїнів згадали поіменно.

Один політ приніс велику втрату не тільки для їх сімей, а й для всієї України. В цей день на алеї пам'яті, кажучи про ту страшну трагедію в історії сучасної України багато хто не міг стримати сліз. Плакали і жінки, і чоловіки. Покласти квіти прийшли навіть найменші українці. Вони були горді тим, що живуть на своїй землі і вірять в світле майбутнє України.

У рамках вечора - реквієму також пролунали слова пам’яті, присвячені трагедії. Свій вірш прочитала і директор культурно-духовного центру «Українське Подвір я» Дніпровської єпархії Наталя Гейман. На вечорі пам’яті були присутні і представники громадської організації «Родинне коло», яку створили родини загиблих, а також і віце - президент Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського "Солідарність" Яна Юріївна Іванілова. Фонд завжди опікується родинами загиблих, ветеранами війни та діючими воїнами і всіяко допомагає їм.