Вже 7 років поспіль фестиваль проводить Громадська організація «Картулі Сулі — Грузинська душа» та Міжнародний благодійний Фонд Олександра Петровського «Солідарність». Фестиваль, який традиційно проводиться наприкінці травня, в цей раз із за погодних умов відбувся 15-16 червня 2019 року.
Серед почесних гостей на святі, яке проходило в культурно-розважальному центрі «Лавіна», були президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський з друзями, Керуючий Дніпровською єпархією Православної Церкви України Владика Симеон разом із духовенством, настоятель Вірменського храму Дніпра Святого Григора Лусаворича протоієрей Тер Амазасп, Георгій Адамадзе - президент Громадської організації "Картулі Сулі - Грузинська Душа", заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко та багато інших.
Також Фестиваль грузинської культури цього року традиційно відвідали Іраклій Адвадзе - консул Грузії в Україні та Сандро Топурія - посол молоді Грузії в Україні.

На урочистому відкритті фестивалю чисельну публіку привітала також і віце - президент Міжнародного благодійного Фонду Олександра Петровського «Солідарність» Яна Юріівна Іванілова. 
У перший день свято було насиченим, наповненим великою кількістю дитячих локацій, виступами грузинських ансамблів. Незважаючі на спекотну погоду, для дніпрян створили зручні умови для відпочинку, а грузинська кухня, як завжди порадувала своїм різноманіттям. Прохолодні напої та вино додали родзинки цьому святу. Для гостей, і дорослих і маленьких, проводилися різноманітні конкурси з призами та подарунками. Також кожен бажаючий зміг і потанцювати разом із самодіяльними, яскравими грузинськими колективами, серед котрих на сцені були і юні виконавці.

Також на фестиваль були запрошені відомі гості з Грузії - співак Ото Немсадзе (переможець грузинського «Ідола 3», аналогу українського «Голосу країни») і діджей Гіга Папаскірі. Фестиваль проходив два дні і протягом усього святкування, жителі Дніпра змогли ознайомитися з грузинськими танцями, які представляли два колективи - «Ріоні» і «Shabatoba».

Проводилися майстер - класи з лезгинки, для дітей створили ігрову територію та справжній контактний міні - зоопарк. Завдяки Міжнародному благодійному фонду Олександра Петровського «Солідарність» на святі змогли побувати і вихованців Комунального закладу «Дніпропетровський дитячий будинок інтернат» ДОР для дітей з інвалідністю. Вони теж весело провели час під опікою віце - президента фонду Світлани Сербіної. А для прихильників активного та здорового способу життя зробили демонстрацію спортивної боротьби чидаоби у вигляді видовищного спортивного турніру, головним призом котрого став справжній баран.

А взагалі Фестиваль грузинської культури, який проходить в Дніпрі вже багато років поспіль для гостей і жителів міста, набирає популярність. Як зазначила віце-президент Міжнародного благодійного Фонду Олександра Петровського «Солідарність» Яна Юріівна Іванілова - «Фестиваль з кожним роком стає все цікавіше і цікавіше. Дійсно, дуже велика кількість людей приходить на свято, на нього чекають протягом року і чим він ближче, тим частіше люди цікавляться, коли пройде свято. Величезна увага приділена дитячим локаціях, майстер - класів, оскільки, як правило, святкування випадає на вихідні дні і батьки разом зі своїми дітьми приходять на цілий день в парк розваг, щоб провести свого часу яскраво».

Тож можна відзначити, що Україна і Грузія завжди будуть єдині в своєму прагненні бути вільними, а ці регулярні зустрічі на фестивалі потрібні для того, щоб дарувати світ і ділиться любов'ю до рідної землі.

https://www.youtube.com/watch?v=A99VqBmpBfs