Артемівською місцевою прокуратурою скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно чоловіка, який  вирішив поправити свій матеріальний стан за рахунок продажу незаконно добутої деревини.

У ході досудового розслідування встановлено, що у березні 24-річний мешканець м. Часів Яр Бахмутського, з метою отримання прибутку від реалізації деревини, заручившись допомогою дев’яти товаришів, прибув до лісного масиву, що розташований на території Опитненської сільської ради та є частиною природно - заповідного фонду України, оскільки має статус ландшафтного заказника місцевого значення «Артемівські садово-дендрологічні насадження». Запевнивши приятелів у наявності дозвільних документів, зловмисник здійснив разом із ними за допомогою бензопил незаконну порубку дерев породи акація.

Завдана діями обвинуваченого шкода навколишньому природному середовищу склала майже 18 тис грн і на теперішній час відшкодована у повному обсязі.

За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України, тобто незаконної порубки дерев на території природно-заповідного фонду, правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.