Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом незаконної порубки дерев на території Регіонального ландшафтного парку «Краматорський».

У ході розслідування встановлено, що 4 червня 18-річний юнак, який у неповнолітньому віці вже встиг отримати судимість за скоєння крадіжки, отримавши покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі з випробуванням на 1 рік, разом з двома друзями прибув на автомобілі «ВАЗ-21014» до урочища «Липове-Велике» Регіонального ландшафтного парку «Краматорський».

Знаходячись на одній з лісових ділянок та не маючи спеціального дозволу, правопорушники за допомогою ланцюгової бензопили спилили 12 дерев породи дуб та ясень, проте покинути ліс з напиленою деревиною їм завадили пильні охоронці ландшафтного парку.  

В результаті неправомірних дій юних лісорубів природно-заповідному фонду заподіяно істотну шкоду, яка полягає насамперед – у погіршенні екологічних властивостей лісу, а також матеріальні збитки на суму понад 31 тис грн.

На теперішній час обвинувальний акт за ч. 3 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України стосовно 18-річного зловмисника скеровано до суду. Матеріали щодо участі у злочині 17-річного друга обвинуваченого виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.