5 липня під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області працівниками слідчого управління та управління протидії наркозлочинності  Головного управління Національної поліції в Донецькій області шістьох мешканців м. Мирнограда викрито та повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинене за попередньою змовою групи осіб) КК України.  

У ході першочергових слідчих дій встановлено, що упродовж останніх 3 років раніше неодноразово судимі за аналогічні злочини 58-річна жінка разом зі своїм 36-річним сином займалась збутом особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин. За продаж 1 мл екстракту опію вони отримували 600 грн, а опій ацетельований пропонували своїм покупцям за 100 грн. Також в асортимент їх «товарів» входив амфетамін, який вони продавали за 350 грн.

Крім того, встановлено, що збут заборонених речовин здійснювався масово, практично у центрі міста. Сусіди упродовж багатьох років неодноразово скаржилися у місцеві правоохоронні органи на наркоділків, але останні ніяк не реагували.

Ще дві групи людей у складі 4 осіб віком від 35 років до 43 років, з яких троє вже мали судимості за аналогічні злочини, на території міста здійснювали збут небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин із рук у руки своїм покупцям. При цьому один з учасників 43-річний чоловік організував підпільну лабораторію по виготовленню психотропної речовини – амфетаміну, яку у подальшому збував сам та передавав своїм посібником. 

Під час збуту наркотичних та психотропних речовин оперативним покупцям неправомірні дії усіх наркоділків викрито та задокументовано. П’ятьох із них  затримано у порядку ст. 208 КПК України. 

За місцями мешкання зловмисників виявлено та вилучено  мобільні телефони, комп’ютерну техніку, грошові кошти, отримані від протиправної діяльності, обладнання для виготовлення та збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, понад 300гр психотропної речовини – амфетаміну.

На теперішній час тривають першочергові слідчі дії. Вирішуються питання щодо обрання кожному з них міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та арешту майна підозрюваних.