Органами державної реєстрації актів цивільного стану Харківської області за перше півріччя 2019 року зареєстровано 6307 шлюбів. Безпосередньо Лозівським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області зареєстровано 135 шлюбів.

Як зазначила очільниця Харківської юстиції Тетяна Єгорова-Луценко,  зареєструвати шлюб можна скориставшись сервісом від Мін'юсту «Шлюб за добу», перевагою якого є те, що ця процедура надає можливість закоханим парам вільно розпоряджатися своїм часом та не залежати від строків, які зазвичай відводяться у відділах державної реєстрації актів цивільного стану.  Даною послугою на Харківщині вже скористалися 652 пари.

Сервіс – «Шлюб за добу» покликаний зробити одруження максимально зручним та комфортним. Для того, щоб скористатися сервісом з реєстрації шлюбу у скорочені строки, майбутнім нареченим необхідно зробити кілька простих кроків:

1. Звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу, відомості про якого розміщені на сайті Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

2. Обрати дату та час для проведення державної реєстрації.

3. Укласти цивільно-правовий договір про надання послуги.

4. Завітати на власне весілля.

Внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян здійснюється не пізніше наступного робочого дня після проведення реєстрації шлюбу.

Кохайтеся, а про документи подбає Мін’юст!