Завдяки принциповій та наполегливій позиції Слов’янської місцевої прокуратури у комунальну власність Лиманської об’єднаної територіальної громади повернуто за актами приймання-передачі земельні ділянки, які незаконно перебували у користуванні орендарів.
 
 
Установлено, що у березні 2013 року між Криволуцькою сільською радою та фізичною особою укладено три договори оренди земельних ділянок загальною площею майже 325 га для вирощування сільгоспкультур.
 
 
У грудні 2015 року землі передано в суборенду, проте, як встановила прокуратура, вказані правочини укладено неналежною особою, тобто органом місцевого самоврядування м. Лиману та Лиманського району при тому, що виключне право розпоряджатись землею мало Управління Дежгеокадастру в Донецькій області. 
 
 
З огляду на виявлені порушення вимог земельного законодавства та невжиття міською радою жодних заходів щодо повернення землі громаді, прокуратура звернулась до Краснолиманського міського суду з позовною заявою про скасування незаконно укладених договорів оренди та суборенди землі. Суд з позицією прокуратури погодився, орендар вказані рішення оскаржив, але апеляційна інстанція підтвердила їх законність.
 
 
На теперішній час вирішується питання щодо зобов’язання Державної реєстраційної служби скасувати державну реєстрацію права оренди та суборенди зазначених земельних ділянок.