На стадіоні «Динамо» у Полтаві людно. 20 команд із різних районів області приїхали на урочисте відкриття ІІ етапу Всеукраїнської спартакіади серед держслужбовців Полтавської області.

Крім працівників районних державних адміністрацій у спартакіаді беруть участь спеціалісти Пенсійного фонду, митниці, Держказначейства та управління юстиції. Змагаються між собою у 5 видах спорту: мініфутболі, волейболі, настільному тенісі, шахах і шашках.

«За підсумками обласної спартакіади буде формуватися збірна команда, яка представлятиме Полтавщину на всеукраїнських змаганнях в Ужгороді, – розповів начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Буцький. – Ми впевнено підтягуємося до призових місць. У 2006 році полтавці були на 11 місці, потім на 7-му, а минулого року посіли 5-ту сходинку. Тому маємо надію на призові місця на Закарпатті».

Олександр Буцький не тільки відкривав змагання. Він гратиме в мініфутбол за Решетилівський район, бо його батьки звідти родом.

Учасники запевняють, що до спартакіади готуються весь рік, тренуються у вільний від роботи час. Таміла Музика з Нових Санжар – постійна учасниця змагань. Минулого року спортсменку до волейболу не допустили через вагітність, тому вона на 9-місяці грала в шахи. А цього року в Полтаву приїхала вже не сама – з однорічною донькою Марією.

Команда з Диканьки, наприклад, хоч і невелика (6 осіб), зате бере участь в усіх видах змагань. Минулого разу кубок із гри в шашки вибороли, тому нині сподіваються повторити результат.

«Тут зібралися кращі держслужбовці Полтавщини, які не лише професіонали своєї справи, а й пропагують спорт у житті, – привітав учасників заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь. –Сподіваюся, що на всеукраїнській спартакіаді ми обов’язково ввійдемо в трійку лідерів. Сьогодні бажаю всім успіхів і хай переможе сильніший».

Після підняття прапора України учасники розійшлися на майданчики для жеребкування.

«Відповідно до правил змагань держслужбовцям на полі поблажок немає, судимо їх, як спортсменів, – запевнив головний суддя змагань Анатолій Головань. – Судді кваліфіковані з усіх видів спорту».

Як і на інших змаганнях, на спартакіаді виникають спірні питання, навіть апеляції подають. Тому остаточні результати змагань з усіх видів спорту оголосять уже 5 вересня.