Ціни на українські свинину та яловичину збільшаться вже до кінця цього року. Це прогнозують в Асоціації фермерів та приватних землевласників, але акцентують увагу широкого загалу на тому, що подорожчання не буде суттєвим та не сягне більше 10%.

Головна причина цього – зростання валютного курсу та, як і раніше, висока вартість корму для тварин. Крім того, фермери все ще очікують рішення української влади щодо майбутнього оподаткування. Якщо відміна відшкодування податку на додану вартість все-таки станеться, то, відповідно, яловичина та свинина подорожчають ще більше.

Цікаво, що протилежна ситуація наразі сформована на ринку курячого м'яса. Там, завдяки стратегічному запасові, виробники задовольняють не тільки потреби українських споживачів, а й закордонних, відправляючи тонни курятини на експорт.