Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство закордонних справ: "Самопроголошені керівники відвідують самопроголошені території".

160821 ПЕРЕГЛЯДІВ

Не визнані світом державні утворення можуть відвідувати лише такі самі представники самопроголошених держав.

Таку інформацію було оприлюднено директором департаменту політики і комунікацій МЗУ Олексієм Макєєвим під час інтерв’ю, коли він коментував відвідування Артура Міквабії, прем’єр-міністра самопроголошеної Абхазії в тимчасово окупований Кримський півострів.

"Лише для представників самопроголошених держав є можливість підтримувати одне одного та наносити візити один одному. Відтак, до не визнаного окупованого Криму міг завітати лише не визнаний прем’єр-міністр самопроголошеної Абхазії. Адже більше їхати йому немає куди.", - зазначив Макєєв.

Директор департаменту також додав, що українське міністерство закордонних справ неодноразово надсилало листи щодо позиції України стосовно візитів до Криму, до міжнародних партнерів нашої держави. В тому числі і до Росії.

"Наша позиція наступна: дипломатичні візити до півострова повинні бути узгоджені із материковою Україною. А ті відвідини, котрі не узгоджуються із Україною будуть вважатися порушенням українського законодавства та міжнародних прав", - сказав Олексій Макєєв.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео