Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Перемир’я, загострення чи перетворення у тривалий конфлікт: в ООН занепокоєні станом окупованого Дон

Перемир’я, загострення чи перетворення у тривалий конфлікт: в ООН занепокоєні станом окупованого Дон
161880 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на невелике зменшення кількості обстрілів у зоні антитерористичної операції, Організація Об’єднаних Націй констатує постачання Росією боєприпасів та важкого озброєння до окупованих частин Луганської та Донецької областей, а також зазначає підкріплений достовірними повідомленнями рух через український кордон російських бійців. Причому, як до України, так і з неї.

З моменту загострення збройного конфлікту – квітня 2014-го – наша держава вже втратила біля 9,5 тисяч осіб. Ще більша кількість українців – більше 21,5 тисяч – зазнали поранень різних ступенів тяжкості.

З точки зору представників ООН, крихкість Мінських угод може у будь-який момент призвести до непоправного – чергового кривавого загострення або перетворення у тривалий військовий конфлікт, де людські жертви обчислюватимуться десятками тисяч.

Зважаючи на сьогоднішню катастрофічну ситуацію з недотриманням прав українських громадян, котра склалась на непідконтрольних Україні територіях, війна на сході Донбасу не тільки шкодить цивільному населенню як морально, так і фізично, а й ще довго нагадуватиме кожному жителю українських земель про себе.

Нагадаємо про те, що трохи менше трьох мільйонів українських громадян, котрі знаходяться на окупованих територіях, не мають права на свободу вираження власної думки та зібрання у мирні групи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео