Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому президент Франції підтримує ідею виборів на Донбасі?

Чому президент Франції підтримує ідею виборів на Донбасі?
216761 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Франції знає, як вирішити проблему, що склалася у зоні проведення АТО — Франсуа Олланд вважає за потрібне провести у цій частині Донбасу вибори, навіть якщо Україна їх не контролюватиме. Однак, за словами Олланда, для цього потрібні певні умови.

Виступаючи у Страсбурзі, Франсуа Олланд висловив свою позицію щодо імовірності проведення виборів у зоні, де проходить антитерористична операція. Як запевнив президент Франції під час сесії ПАРЄ, зараз необхідно встановити мир на всій території Донбасу, чого можна досягти, провівши на цій території вибори, навіть без безпосередньої участі України. При цьому Олланд зауважив, що вибори на проблемній території можливі лише за умови повного роззброєння з боку терористів і дотримання сторонами згоди щодо припинення вогню.

За словами президента Франції, відновлення миру на Донбасі наразі є більш пріоритетним завданням, ніж повернення Україною контролю над своїми кордонами.

Крім цього, як відомо, Франсуа Олланд висловив неоднозначні думки щодо зустрічі з російським президентом. Як він сам зауважив, очільник Франції не знає, чи буде така зустріч корисною і чи має вона сенс, і навіть якщо вона відбудеться, Олланд матиме багато запитань та претензій до Путіна щодо бомбардувань Росією Сирії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео