Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Резолюція ООН винесла вирок для Росії

Резолюція ООН винесла вирок для Росії
108575 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Вчора Генеральна Асамблея ООН провела за проханням України засідання, на якому розглянула резолюцію з прав людини в Автономній Республіці Крим і у місті Севастополь.

     Після голосування Російську Федерацію визнали офіційно державою-окупантом, а Крим і Севастополь отримали статус тимчасово окупованої території. За таке рішення проголосували 73 країни, 23 – сказали «проти» і 76 держав утрималися.

     В офіційному документі-рішенні ООН визнає повну цілісність України та її суверенітет і відмовляється визнавати анексію півострова.

     На засіданні ООН зобов'язала Росію надати повний доступ до Криму правозахисним механізмам. В першу чергу відвідати півострів повинна місія Організації Об'єднаних Націй з моніторингу дотримання прав людини в Україні. Також управління верховного комісара ООН з прав людини мають найближчим часом підготувати звіт про ситуацію на окупованій території.

     Вже у грудні цього року буде повністю затверджена ухвалена резолюція. Подія відбуватиметься на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

     Разом із Україною співавторами резолюції виступили ще 41-країни-члени ООН.

     Не забарився з коментарями і Президент України Петро Порошенко. На своїй сторінці у Фейсбуці він написав, що визнання ООН ініційованої     Україною резолюції – це справжня перемога справедливості. Наостанок Порошенко подякував усім державам, які підтримали документ. Президент дав обіцянку прикласти максимум зусиль для зміни міжнародно-правової бази для визволення Криму від російських загарбників.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео