Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Обшуки татарів і полювання на українців – реалії півострову

Обшуки татарів і полювання на українців – реалії півострову
81503 ПЕРЕГЛЯДІВ

     З точною періодичністю російські спецслужби час від часу проводять обшуки будинків кримських татар. Цього разу ця немилість випала на 45-річного зварника Шерифа Ганієва. Чоловік мешкає в селі Відрадне, що в Бахчисарайському районі. Така інформація з'явилася на сторінці Фейсбуку Голови Меджлісу кримськотатарів Ільмі Умерова.

     Згодом з'ясувалося, що окупанти заявилися ще до одного будинку, що в селі Софіївка в Сімферопольському районі. Цього разу обшукували місцевого підприємця Юсуфа Аги. Силовики нічого не знайшли. Проте з пустими руками все ж йти не стали. Перед своїм відходом вони забрали з собою сина пана Аги Юсуфа Февзі. Рідні кажуть: основна причина приходу незваних гостей – підприємницька діяльність Февзі, яку він проводив ще у 2013 році.

     Господарі жаліються: спецпризначенці увірвалися до оселі раптово й одразу поставили усіх на коліна, наче якихось злочинців, повідбирали телефони та заборонили кликати своїх свідків. Лише після цього вони розпочали обшук.

     Та ще гірше на півострові доводиться українцям, які залишилися там жити після окупації. За словами першого замісника спікеру Верховної Ради України Ірини Геращенко, російські фсб-ники почали переслідувати українців та вішати на них ярлики «терористів» і «шпигунів». Російські спецслужби влаштували «репресії 37-го року». Окупантська влада всіляко підбурює та підштовхує людей доносити на українців, шукати докази їхньої приналежності до шпіонажу та диверсій. Врешті решт, каже пані Геращенко, наші співвітчизники опинилися в Криму справжнісінькими заручниками. За українцями йде ціленаправлене полювання, їх заарештовують щодня.

     Про ситуацію на півострові, підкреслює Ірина Геращенко, докладають міжнародним партнерам і представникам ООН.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео