Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Російська опозиція не вважає питання Криму важливим і обов’язковим

Російська опозиція не вважає питання Криму важливим і обов’язковим
189975 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Таку думку висловив російський опозиціонер голова партії «Відкрита Росія» Михайло Ходоровський під час переписки у соцмережі Фейсбук із замісником Генерального директору кримськотатарського телеканалу ATR Айдером Муджабаєвим.

     На запитання, чи планує партія в разі своєї перемоги у виборах повернути анексований Крим до складу України, пан Ходоровський відповів, що перед росіянами постає чимало нагальних питань, які потребують швидкого вирішення. Тож рішення щодо півострову - не є надважливим і залежить від самих кримчан більше, аніж від росіян і самої влади. Політик переконує, що у разі перемоги демократичних сил, вони працюватимуть із суспільством щодо кримського питання та проводитимуть переговори з Україною для пошуку необхідного компромісу. Ходоровський переконаний, що ані українці, ані росіяни не захочуть створювати конфлікт у ході вирішення варіантів щодо Криму.

     У свою чергу Маджабаєв заявив, що з самого початку приєднання півострову до Росії мало неправомірну основу. Журналіст переконаний, якщо російська опозиція не визнає публічно агресію Російської Федерації, переслідувань татар і українців на півострові, то ні про який авторитет серед свого населення не йтиметься. На думку Маджабаєва, така опозиція не має нічого спільного з демократією і є такою ж небезпечною для кримськотатарського народу та України, як і режим Путіна.

     Нагадаємо, весною 2014-го року Росія анексувала Крим і внесла відповідні зміни до своєї конституції та в закони. Проте такий неправомірний хід так і не визнали більшість країн світу. Натомість днями Генеральна Асамблея ООН визнала РФ – країною-окупантом, чиї дії порушують права людей на півострові, влаштовують репресії на кримськотатарським народом і над українцями.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео