Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Найближчим часом усі 58 військовополонених повернуться додому

Найближчим часом усі 58 військовополонених повернуться додому
190177 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Таку надію висловила представник України в гуманітарній підгрупі Трьохсторонньої контактної групи Ірина Геращенко. За її словами, українські спецслужби весь цей час встановлювали місцезнаходження бранців, про яких йшлося у списку обміну з бойовиками. Зараз стало відомо, що 52 з них перебуває у Донецьку, а ще 6 – на територію Луганську.

     Наразі, запевняє пані Геращенко, залишилося узгодити усі юридичні моменти та затвердити списки заручників в ОБСЄ. Та найголовніше, за словами депутата, отримати офіційне підтвердження від Кремля повного контролю сепаратистів під час обміну та старт розблокування процесу звільнення усіх без винятку заручників зі списку.

     Нагадаємо, днями Надія Савченко провела переговори з ватажками бойовиків у Мінську, під час яких піднімалося питання формули обмінного процесу української та сепаратиської сторони. Депутат заявила, що усім вдалося знайти спільну мову. Тож залишилося обговорити лише певні нюанси.

     Однак згодом головний бойовик так званої ДНР Олександр Захарченко зазначив, що жодних домовленостей із Савченко досягти їм так і не вдалося. За його словами, вони лише обговорити певні варіанти можливого виходу з ситуації.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео