Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Леонід Кучма прокоментував бійню на Світлодарській дузі

Леонід Кучма прокоментував бійню на Світлодарській дузі
190220 ПЕРЕГЛЯДІВ

     За словами екс-президента України та представника Києва у Трьохсторонньої групи мінських домовленостей Леоніда Кучми, бойовики все частіше зривають низку договорів і все частіше порушують «режим тиші». Ситуація, яка сталася 18 грудня близько опівночі, найгострішою за весь рік. Українські силовики кілька разів зверталися до сепаратистів з проханням зупинити вогонь, однак ті відповідали лише пострілами. Леонід Кучма певен, уся відповідальність за людські жертви з обох сторін, ескалацію ситуації лежить на плечах бойовиків. Екс-президент наголосив, що ця подія має змусити звернути велику увагу європейського суспільство на українське питання.

     Нагадаємо, вчора бойовики доклали чималих зусиль, аби відірвати новий штат української території. Впродовж тривалого часу вони вели обстріли Збройних Сил України в районі Світлодарської дуги. Вогонь вівся з мінометів, танків, стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, також по окремим пунктах працював і снайпер.      Стріляли в Луганському та Маріупольському напрямках.

     Штаб АТО повідомляє, що позиції обстрілювали 24 рази. В результаті бійні українській стороні вдалося прогнати ворога далеко в тил. Однак без втрат не обійшлося: за офіційними даними, з боку українців загинуло близько 25 військових, 30 поранені, а зі сторони бойовиків – 40 загинуло та 10 поранені.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео