Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Недотримання "режиму тиші"

Недотримання "режиму тиші"
217404 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Дотримування «режиму тиші» - одна із основних задач СЦКК, каже керівник української сторони СЦКК генерал-майор Анатолій Петренко. У 38% зі 100 бійцям АТО вдалося достукатися до бойовиків і домовитися про припинення вогню, у решті випадків – такі прохання заглушувалися обстрілами. За словами пана Петренко, протягом 18 та 22 грудня у районі Світлодарської дуги, яка залишається по сьогодні найгарячішою точкою зони бойових дій, зафіксовано близько 80 випадків ведення вогню з важкого на забороненого угодою озброєння та понад 2000 моментів, коли застосовували міни та снаряди.

     Найзапекліші бої припали на 23 грудня, у день, коли йшли перемовини про встановлення «режиму тиші». Тоді 54 рази сепаратисти обстріляли українські позиції.

     Після повторної домовленості 24 грудня про припинення вогню бої стали виникати все рідше, проте повного дотримання тиші поки що немає.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року на Світлодарській дузі бойовики розгорнули тяжкі бої із застосуванням важкої техніки та артилерії. У результаті бійцям ЗСУ вдалося прогнати російсько-терористичні угроповування за «сіру зону», яку ті незаконно займали. За інформацією штабу АТО, у ході військової операції загинуло 5 бійців ЗСУ, 6 отримало поранення, один потрапив у полон. У противника втрати сягають 30 людей, близько 20 зазнало різних травм.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео