Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До активіста Володимира Балуха застосовують тортури

До активіста Володимира Балуха застосовують тортури
217602 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Такі дані повідомляє Кримська правозахисна організація. За словами її представників, чоловіка затримали за підозрою у тероризмі та запроторили до Сімферопольського СІЗО.

     23 січня адвокат затриманого нарешті отримав змогу зустрітися зі своїм підзахисним. Правозахисник відразу підмітив, що на обличчі чоловіка з'явилися синці. Володимир розповів, що його неодноразово били у СІЗО, аби він зізнався у тероризмі. Після зустрічі адвокат подав клопотання про зустріч із українським омбудсменом Валерією Лутковською.

     Кілька тижнів тому правозахисники вимагали термінової медичної допомоги для підзахисного. За їхніми словами, у Володимира загострилися хронічні захворювання. Медики приїхали до нього лише наприкінці 2016 року – 28 грудня.

     Нагадаємо, Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року. У квітні 2015 року у будинку активіста провели обшук. Мовляв, на нього подали скаргу, начебто він вкрав деталі від трактору. В результаті з будинку активіста зняли український прапор. Після цієї ситуації чоловік був постійно у полі зору російських правоохоронців, аж доки не посадили до в'язниці.

     Кримська правозахисна організація стверджує, що усі обвинувачення «липові» й немає жодних підстав для затримання Володимира Балуха. Експерти певні, уся справа носить політичний характер.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео