Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Грузинський офіцер, який воював за незалежність України, може опинитися у лапах Росії

Грузинський офіцер, який воював за незалежність України, може опинитися у лапах Росії
163224 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Цю інформацію повідав колишній очільник Одеської області Міхеїл Саакашвілі. За його словами, офіцер Збройних Сил Грузії Георгій Церцвадзе у 2008 році героїчно воював проти путінського режиму на своїй Батьківщині. Коли в Україну вторглися російські незаконні угроповування, чоловік приїхав на Донеччину, аби захищати країну від ворога.

     Офіцер був частиною спецоперації на сході, згодом почав надавати інструкції українському спецназу. Першим проти Церцвадзе повстав грузинський уряд, яким заправляє проросійський олігарх Іванішвілі. Після чого дані проти воїна були передані кремлівським спецслужбам, які сфабрикували проти чоловіка кримінальну справу.

     За словами Саакашвілі, Георгія Церцвадзе затримала українська поліція. Наразі влада планує передати офіцера до рук фсб-шників. Громадськість не залишила цю ситуацію осторонь. Тепер від воїна вимагають принести довідку про те, що він служив в АТО. Зі слів екс-очільника ОДА, Служба Безпеки України відмовляється надавати затребуваний документ, пояснюючи це тим, що пан Церцвадзе приймав участь у секретних військових операціях.

     Саакашвілі звернувся до української влади й попросив їм перейняти литовський досвід, коли за проханням Кремля затримали ще одного грузинського солдата, проте після детального розгляду ситуації й особистого дзвінка екс-президента Грузїї, чоловіка відпустили.

     Наостанок Міхеїл Саакашвілі додав, якщо український Президент не виправить ситуації й передасть воїна ворогові, то є висока ймовірність, що схожі ситуації відбуватимуться й з українськими солдатами, які воюють в АТО.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео