Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Обстріл Авдіїівки не зійде з рук Росії

Обстріл Авдіїівки не зійде з рук Росії
136159 ПЕРЕГЛЯДІВ

10 лютого Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна має безперечні докази того, що саме Росія почала першою стріляти по позиціям бійців АТО в Авдіївці. Слова керманича розділив і міністр іноземних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявичюс. Днями політик відвідав донецьке місто, яке протягом кількох днів потерпало від обстрілів, і констатував – знімати санкції з Кремля в жодному разі не можна.

Міністр зустрівся з мирним населенням міста та поговорив із ними про страшні дні, які випали на їхні долі наприкінці січня та на початку лютого 2017 року. Також пан Лінкявичюс оглянув обстріляні будинки, після чого впевнено заявив, що саме Росія повинна у бідах на Донеччині. Тож відступати від наміченої політики, яка зможе поставити Кремль на місце, не можна.

Також міністр іноземних справ Литви побував у пункті обігріві, відвідав школи та багатоквартирні будинки, обстріляні найманцями. Разом із литовським гостем у Авдіївці побували: перший замісник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко та замісник голови Донецької ОДА Ігор Стокоз.

Додамо, того ж дня бойовики прийнялися обстрілювати новий населений пункт Донеччини – Красногорівці. Бійня розпочалася близько 14 години дня. Вогонь вели із важкої техніки: мінометів, артилерії, й навіть танків. У штабі АТО кажуть, що російські найманці вкотре підкреслюють своїми діями, що не збираються виконувати Мінські домовленості. Крім того, зазначають у штабі, окупанти роблять усе можливе, аби підставити бійців АТО. Мовляв, саме вони розпочинають стрілянину першими. Українська сторона намагається максимально притримуватися «режиму тиші» та не вестися на провокації. Станом на 10 лютого, згідно з інформацією ЗСУ, ніхто з українських бійців не постраждав.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео