Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна підставила підніжку агресорові

Україна підставила підніжку агресорові
27341 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тепер російська сторона гібридного конфлікту не зможе поповнити свій військовий арсенал Чорноморського флоту РФ двома додатковими фрегатами. А все завдяки українським санкціям, які накладають заборону росіянам купувати двигуни, які виробляють українські підприємства.

Цю інформацію повідомив замісник директора Федеральної служби з військово-технічної співпраці РФ Володимир Дрожжов. Він розповів, що тепер добудувати кораблі не має жодної можливості, тож їх доведеться продати. Покупець знайшовся швидко. Як відомо, недобудовані фрегати відправляться до Індії, яка повністю приведе їх до ладу, поставивши свої двигуни.

За словами Дрожжова, такий продаж став можливим у зв'язку з угодою укладеною між Росією та Індією у 2016 році.

Також він повідомив, що склад Чорноморського флоту РФ до 2020 року мали поповнити ще шість військових кораблів. Однак добудувати вдалося лише три: два уже працюють, а третій проходить випробовування. Доля ще трьох суден відома – вони поїдуть до Індійського флоту.

Як відомо, раніше двигуни Кремлеві доправляв Миколаївський завод «Зоря-Машпроект».

Наостанок повідомимо, що в Україні буде побудована спеціальна ремонтна база, яка дозволить фахівцям відновити усі катери Військово-морських сил країни та привести їх у бойову готовність.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео