Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Військові втрати на Донбасі

Військові втрати на Донбасі
109014 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські найманці розгорнули масштабний бій у трьох напрямках: Маріупольському, Донецькому та Луганському. 16 лютого, за даними штабу АТО, загинуло троє українських бійців, ще 10 доправлено до шпиталю.

Вогонь вели одразу по кількох населених пунктах: Авдіївці, Кам'янці, Пісках і Верхньоторецьку гатили з мінометів і гранатометів. По Зайцевому працювали снайпери.

У Кримську, Новоолександрівці та Лобачевому військовослужбовців ЗСУ обстрілювали також із забороненого важкого озброєння, крім цього терористи вогонь вели зі стрілецької зброї.

Окупанти не оминули й Широкіне, Мар'янку, Водяне, Гнутово. Там вороги працювали 120 міліметровими мінометами та гранатометами. Найбільше дісталося Богданівці. Там проти позицій АТО, а разом і проти мешканців села застосовували протитанковий ракетний комплекс.

В цілому Авдіївці стрілянина тривала щонайменше 9 годин. Окрім українських бійців, у місті загинув мирний житель, ще троє поранені.

Штаб АТО зафіксував за минулу добу понад 60 випадків порушення «режиму тиші» з боку противника.

У свою чергу керівник так званих ДНР Олександр Захарченко зробив гучну заяву. Мовляв, він на чолі зі своїми підопічними готовий захопити увесь Донбас за будь-яку ціну уже найближчим часом. Він акцентував, що нещодавно надіявся досягти своєї цілі політичним шляхом, але наразі змінив думку та готовий до контрнаступу. Поштовхом до таких заяв він назвав блокаду залізничних шляхів Луганщини та Донеччини. Мовляв, сама українська влада розв'язала бойовикам руки своїми діями.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео