Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Чорному морі суден НАТО стане більше

На Чорному морі суден НАТО стане більше
190706 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністри оборони країн-членів НАТО на черговому засіданні дійшли висновку, що варто посилити своє перебування на Чорному морі. За словами генсека Альянсу Єнса Столберга, найближчим часом заплановано збільшити військово-морську присутність у регіоні.

В основу такого рішення покладені військові навчання та розвідувальні операції, для того, аби володіти достатньою інформацією щодо ситуації на Чорному морі. Інша мета посилення присутності в тісній співпраці з союзниками та координація взаємодопомоги у разі погіршення ситуації.

Як відомо, кілька днів потому представники НАТО заявили, що планують розгорнути тісну співпрацю з Грузією. Мовляв, таким чином партнери зможуть контролювати та покращувати заходи безпеки у стратегічному регіоні.

Нагадаємо, кілька днів тому американська розвідка зафіксувала поблизу свого есмінця у Чорноморському регіоні військові літальні судна, які належать Росії. За даними агентів, це були Су-24, які двічі маневрували у цій ділянці. Американська агентура вважає, що літаки можуть спровокувати аварію, адже технічно є слабкими та непрофесійними. Мовляв, вони летіли низько та швидко, а як відомо маневрування таким судном має негативні наслідки.

Влада США одразу направила запит усім літальним суднам, однак у відповідь отримала лише тишу. У Міністерстві оборони РФ цю заяву спростували. За їхніми словами, американці усе вигадали.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео