Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В ОРДЛО змушують робити нові документи

В ОРДЛО змушують робити нові документи
190759 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Донеччині розгорнули масштабну кампанію, ціль якої – примусити жителів зробити паспорти фейкових республік. Цю інформацію повідомив у соцмережі координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Агітація включає в себе різноманітні залякування та липові заяви. Мовляв, якщо проігнорувати та не зробити новий документ, то можна залишитися без заробітної платні та спадщини. Так звана міграційна служба республіки запевняє пенсіонерів, що без прийняття відповідних нововведень усе майно у разі смерті отримає не родич, а ДНР.

За інформацією Дмитра Тимчука, громадяни, які ослухаються так звану владу, без паспортів ДНР не отримуватимуть оплати за роботу, починаючи з квітня поточного року.

Нагадаємо, у лютому 2017 року офіційна Москва визнала легальними усі документи ЛНР і ДНР. За коментарями українського керманича Петра Порошенко, ця дія є підтвердженням свідомої агресії та антиукраїнських дій проти України. У свою чергу зовнішньополітичне відомство України звернулося до іноземних партнерів із прохання після цієї заяви посилити санкції проти Росії.

В ОБСЄ також прокоментували визнання документів ОРДЛО російською владою та визнали їх потенційною загрозою суверенітету України. Крім того, спостерігачі підкреслили, що будь-які документи є дійсними лише у тому випадку, якщо вони визнані міжнародними стандартами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео