Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Захарченку не йметься: проект «Малоросія»

Захарченку не йметься: проект «Малоросія»
82294 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лідер проросійських бойовиків Олександр Захарченко днями заявив, що найближчим часом буде створена так звана Малоросія, яка стане новою державою-наступницею України. Така заява прозвучала 18 липня цьогоріч у Донецьку.

За словами ватажка, столиця новоутворення буде у Донецьку. Окрім цього, він пообіцяв ввести на три роки у новій державі надзвичайний стан і накласти вето на будь-яку політичну активність серед партій. Також в країні проведеться так звана реінтеграція. На його думку, ці дії дозволять швидко покінчити з війною. Насамкінець він зауважив, що про його проект знають і погоджують його й представники так званих ЛНР. Хоча у самій ЛНР цю інформацію спростовують.
На цю заяву відразу відреагували й українські й західні політики. За словами представниці з української сторони у тристоронній контактній групі Ольги Айвазовської, у Захарченка розігралася його хвора уява.
Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що слова лідера бойовиків всього-на-всього чергова провокація та бажання дестабілізувати ситуацію в Україні перед плановим засідання Мінської групи. Мовляв, Росія хоче реалізувати «абхазький сценарій» на Донеччині.
У Німеччині створення Малоросії назвали неприйнятним і підкреслили, що цей проект діє всупереч Мінським угодам. Ініціативу Захарченка не сприймають навіть у Кремлі. За словами російського представника у Тристоронній контактній групі у Мінську Бориса Гризлова, проект «Малоросія», озвучений Захарченком, не є офіційною позицією Москви та може лише стати темою для обговорення ймовірного сценарію вирішення конфлікту на сході України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео