Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Оприлюднені нові подробиці розмови Путіна та Макрона

Оприлюднені нові подробиці розмови Путіна та Макрона
246772 ПЕРЕГЛЯДІВ

Французький очільник Еммануель Макрон провів переговори з російським керманичем Володимиром Путіним. Під час переговорного процесу глава Франції безапеляційно заявив, що в жодному випадку не піде на поступки Москві, у тому числі й в українському питанні. Таку інформацію повідомила надзвичайний і уповноважений французький посол в Україні Ізабель Дюмон.

За її словами, у ході зустрічі Макрон чітко дав зрозуміти Путіну, що не збирається шукати компромату з РФ. Мовляв, як і французька позиція, так і позиція Євросоюзу – незламна та тверда.

Пані Дюмон зазначила, що Французька Республіка з повагою ставиться до українського суверенітету та не визнає окупації Криму. Також вона певна, що потрібно якнайшвидше вирішити конфлікт, який з 2014 року триває на сході України, та просунути діалог між країною та Росією до активних дій. Також дипломат наголосила, що країна підтримує різні способи переговорів, у тому числі й Нормандський формат. Мовляв, немає надії, що конфліктна ситуація розрулиться самотужки.

На думку пані Дюмон, перемови по Нормандському формату мають позитивний результат. Зокрема, вдалося визволити та обмінятися військовими бранцями та доправити гуманітарну допомогу на схід України.

Нагадаємо, перед зустріччю з Путіним, Макрон заявив, що має серйозний конфлікт із російським президентом стосовно вирішення українського питання.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео