Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Місія ООН повинна розповсюджуватися по всій донецькій території

Місія ООН повинна розповсюджуватися по всій донецькій території
247029 ПЕРЕГЛЯДІВ

Миротворці Організації Об’єднаних Націй повинні розмістити свої сили по всій Донеччині. Таку думку висловив український очільник Петро Порошенко.

На його думку, миротворці мають також бути й на кордоні, що розділяє Україну та РФ. За словами керманича, кордон є ключовою дорогою, через яку Росія активно забезпечує своїх бойовиків військовим приладдям і поповнює ряди сепаратистів новими бандитами. Також він зазначив, що в жодному випадку у складі місії ООН не має бути представників агресора.

Додамо, наприкінці серпня Порошенко зауважив, що на засіданні Генеральної асамблеї ООН українська сторона детально розповість про свій план щодо розміщення миротворців на тимчасово окупованій території. У свою чергу президент РФ Володимир Путін зазначив, що готовий піти на поступки та дозволити розгорнути миротворчу операцію на сході України, якщо представники місії обмежаться лінією розмежування.

Згодом Путін поспілкувався з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель і повідомив, що готовий прийняти розміщення миротворців на всій території Донбасу. Проте пізніше РФ подала новий план щодо місії ООН на розгляд Організації. В Україні назвали цей проект протилежним миротворчим цілям ООН. На їхню думку, Путін хоче переінакшити ініціативу українського очільника та повернути її на свою користь.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео