Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Реакція Украіни щодо військового призову кримчан

Реакція Украіни щодо військового призову кримчан
192433 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна звернулася до міжнародної спільноти з проханням натиснути на РФ, аби ті припинили закликати до своєї армії кримчан. Мовляв, такі дії є жорстким порушенням міжнародних норм і прав. Таку інформацію повідомляє українська преса з посиланням на Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

За словами відомства, заклик окупованої влади у Криму та місті Севастополі до мирного населення під час військових дій, що датуються 1949 роком, неправомірні. Згідно зі ст.51 Конвенції жителі окупованих земель не повинні служити у військах країни-агресора. Окрім цього, також забороняється будь-яка пропаганда та агітація щодо вступу в армію до окупантів.

Нагадаємо, уже 4 рік поспіль влада РФ активно пропагує та забирає на військову службу кримчан. Незважаючи на міжнародні закони, вони продовжують закликати та призивати жителів півострову до своїх лав, влаштовуючи різні агітаційні заходи на вулицях міст і сіл. Наступного року РФ планує забрати до армії понад дві тисячі кримчан. Хоча судове рішення Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй та міжнародні закони закликали Росії негайно припинити свої злочинні дії щодо кримчан. 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео