Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Понад шість мільйонів гривень за свободу

Новини України: Понад шість мільйонів гривень за свободу
133289 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таку суму застави, а саме 6,4 мільйона гривень, встановив апеляційний суд заступнику голови слідчого управління Генпрокуратури Володимиру Шапакіну, котрого 5 липня було затримано за підозрою у хабарництві.

Спочатку в суді встановили Шапакіну заставу удвічі меншого розміру, проте обвинувачення з таким вироком не погодилося і подало клопотання, аби збільшити розмір застави, враховуючи матеріальний стан звинуваченого.

Про зміну розміру застави стало відомо від Віталія Шабуніна, громадського активіста, котрий написав про рішення Апеляційного суду в своєму Твіттері після закінчення судового засідання.

«Шапакін повернеться за грати і буде знаходитися під вартою до вересня місяця, - пише Шабунін, - якщо не внесе ще 3,2 мільйони гривень застави». Сам підозрюваний у скоєнні злочину зазначив, що спочатку гроші за його свободу внесли друзі і 9 липня він вийшов на свободу.

Проте під час судового засідання, обвинувачення зробило заяву стосовно того, що у екс-посадовця під час обшуку було знайдено наркотики та вогнепальну зброю, а у його щоденниках є записи, котрі свідчать, що він зберігав понад 2 мільйони доларів.

Ще одним підозрюваним у цій справі став Олександр Корнієць, заступник прокурора області, який наразі також перебуває під вартою. Стосовно ще одного спільника чиновників Валерія Гібаленка, то його затримано на термін у два місяці. Суд виніс вирок випустити Гібаленка під заставу у розмірі 3, 2 мільйони гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео