Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Під слідством НАБУ перебуває 21 тисяча держслужбовців

107446 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова антикорупційного бюро України Артем Ситник провів прес-конференцію в якій прозвітував перед громадськістю про роботу НАБУ протягом першого півріччя. Він заявив, що на даний час триває перевірка 1500 суддів. Також Ситник заявив: "Зараз аналітичне управління НАБУ отримало потужний ресурс, який буде використовуватися не тільки для забезпечення кримінального провадження детективами НАБУ. Ми підрахували, що приблизна кількість чиновників, які знаходяться під слідством НАБУ, - 21 тис осіб. І потужності аналітичного управління використовуються для того, щоб створити досьє на цих чиновників, особливо це стосується судової гілки влади. В обробці наших аналітиків приблизно 1,5 тис суддів ".

За його словами, всі зібрані досье будуть використовуватися не тільки для відкриття кримінальних проваджень у випадку викриття зловживань службових обов’язків, а й для напралення до інших компетентних органів - Вищу кваліфікаційну комісію суддів і Вищу раду юстиції.

За словами голови НАБУ, кількість працівників бюро складає 301 особа, крім того ведеться конкурсний набір на посади. "Окремо хотів би зупинитись на тому, що зараз закінчується друга хвиля конкурсу відбору детективів. Найближчим часом буде відібрано 70-100 детективів. Зараз у підрозділі детективів працює 242 особи", - повідомив Ситник.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео