Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Держрибагентстві оголосили про створення оновленого рибного патруля

241724 ПЕРЕГЛЯДІВ

На сьогоднішній день питання рибної охорони потребує вирішення. Попереду нерест риби, а ситуація щодо забезпечення належної охорони водної фауни залишається незадовільною.

Тому керівництвом Держрибагентства України було прийнято рішення реформувати громадських інспекторів. Про це повідомив перший заступник голови Держрибагентства Павло Гвозденко. За словами чиновника, нові інспектори - це представники громадськості, які перед виконанням своїх обов’язків мають чітко знати про повноваження і відповідальність.

Під час візиту до Черкащини, де проблема браконьєрства особливо гостра, Павло Гвозденко дав коротке інтерв’ю.
«Під час ліквідації діючих органів рибоохорони та створення рибного патруля, Держрибагентство має намір залучати громадськість до контролю за порядком на водоймах. В кожному управлінні рибоохорони буде створено оперативні штаби та закріплено інспектора, відповідального за роботу з громадськістю. Оперативні штаби фіксуватимуть сигнали про правопорушення та дієво реагуватимуть на них», - заявив держслужбовець.

Яким чином відбуватиметься співпраця громадських інспекторів з працівниками рибохорони? Під час проведення рейдів, громадські активісти разом з рибінспекторами не тільки наочно будуть свідками браконьєрської діяльності, а й будуть вилучати незаконні знаряддя лову, та будуть присутніми при складанні актів про правопорушення.

Свою роботу в оновленому форматі штаби Держрибагентства почнуть наприкінці березня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео