Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві пройшла перша прес-конференція нового Генпрокурора України

У Києві пройшла перша прес-конференція нового Генпрокурора України
54019 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перша прес-конференція нового Генерального прокурора України Юрія Луценка почалася несподівано - з мітингу проти головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Учасниками акції протесту стали прості жителі Києва, котрі обурені фактом відсутності належного розслідування у справі контрабанди на територіях, непідконтрольних Україні, збитого в Луганському аеропорті літака та трагедії в Іловайську.

З точки зору самого Луценка, робота Матіоса є досить задовільною. Що ж стосується Іловайську, навіть дає втішні прогнози, кажучи, що результат буде вже цього року.

Цікаво, що у такий же строк Генпрокурор має намір засудити й усіх державних зрадників, кількість котрих дорівнює 727 особам. Але немає у цьому переліку тих високопосадовців, котрі займалися своєю діяльністю у часи колишнього президента України Віктора Януковича. Хоча поновлення справ у контексті колишніх міністрів юстиції все ж таки обіцяє.

Визнає себе Луценко зацікавленим у справах тих прокурорів та суддів, котрі засудили його на чотири роки ув’язнення. Але відмовляється коментувати подальшу долю вищезазначених служителів закону, прохаючи журналістів не роздувати з цього сенсацій.

Анонсує Генеральний прокурор і майбутню чистку рядів, під час якої буде створено робочу групу для вивчення достовірності прокурорських декларацій та нову команду заступників, членами котрої стануть як старі працівники, так і свіжі обличчя. Варто відзначити, що Анатолій Матіос також працюватиме з Луценком і надалі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео