Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Корупційна бомба або чорна бухгалтерія Партії регіонів: хто, кому і скільки

Корупційна бомба або чорна бухгалтерія Партії регіонів: хто, кому і скільки
162044 ПЕРЕГЛЯДІВ

Народний депутат України Сергій Лещенко оприлюднив архіви документів «чорної бухгалтерії» Партії регіонів: лише за друге півріччя 2012-го року витрати партії становили близько 66 мільйонів доларів!

Про це відкриття Лещенко заявив 31 травня на брифінгу «Рукописи не горять». Депутат признався, що отримав секретні документи із анонімних перевірених джерел ще декілька місяців тому. На паперах детально розписана інформація про так зване фінансування політичної діяльності Партії регіонів, а саме прізвища отримувачів хабарів, сума, підписи та ціль переказу грошей.

"З тих документів, які є в нашому розпорядженні, видно, що загалом видатки за цей період становили близько 66 мільйонів доларів на українську політику для Партії регіонів. При цьому частина документів у нас відсутня, наприклад, вони стосуються основного етапу виборчої кампанії 2012 року. Тому насправді, я думаю, що було витрачено ще більше грошей", - заявив Лещенко.

Серед фінансових махінацій є й хабарі працівникам Центральної виборчої комісії, чий термін повноважень закінчився ще два роки тому, а вони продовжують виконувати свої обов’язки.

За його словами, це лише вершина айсбергу корупції в Україні. Суми, прописані в документах, приховують за собою «десятки і сотні складів злочину».

"Це документи про видатки на українську політику з корупційних джерел. Це документи, які вказують на рівень корумпованості, на рівень проникнення брудних грошей в українську політику», - сказав Лещенко.

Депутат повідомив, що отримані документи він передав головному антикорупційному прокурору Назару Холодницькому з надією на розслідування правоохоронними органами України ти притягнення «крадіїв» держави до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 27 травня колишній заступник голови СБУ Віктор Тріпак передав НАБУ документи про незаконні перекази суми на 2 млрд доларів Партією регіонів колишнім та чинним чиновникам.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео