Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Голова правління «Укрзалізниці» окреслив масштаби корупції у ПАТ

Голова правління «Укрзалізниці» окреслив масштаби корупції у ПАТ
189349 ПЕРЕГЛЯДІВ

Войцех Бальчун – керівник компанії «Укрзалізниця» - стверджує, що не підозрював про настільки масштабні корупційні схеми, котрі наразі діють у його ПАТ. За словами голови правління, «Укрзалізниця» нараховує безліч непрозорих процедур, які вельми сприяють виникненню незаконних фінансових потоків. І, хоча компанія використовує такий антикорупційний інструмент як «ProZorro», від проблем «Укрзалізницю» це, на жаль, не рятує.

З точки зору пана Бальчуна, повномасштабне подолання корупції у компанії почнеться тільки тоді, коли «Укрзалізниця» припинить обирати найдорожчі та найнеякісніші позиції у тендерах, витрачаючи на них мільярди гривень, і зосередиться на забезпеченні своїх пасажирів дійсно якісними та комфортними перевезеннями.

Керівник компанії зазначає, що обмеження масштабів зазначеного вище корупційного явища допомогло б ПАТ стати не тільки однією з найбагатших, а й однією з найкращих фірм у нашій державі. А цей факт, спираючись на палке бажання України опинитися серед учасниць Європейського союзу, є дуже вагомим аргументом на користь асоціювання «Укрзалізниці» з виключно європейськими стандартами перевезень. Є надія, що у контексті компанії антикорупційній боротьбі сприятиме ще один інструмент – майбутня система електронних декларацій посадовців, котра має почати працювати вже до кінця поточного серпня.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео