Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Свою роботу нарешті розпочав головний інструмент з протидії корупції серед українських чиновників

Свою роботу нарешті розпочав головний інструмент з протидії корупції серед українських чиновників
135353 ПЕРЕГЛЯДІВ

Із великим запізненням та раніше вщент розкритикованою світовою політичною спільнотою, система електронного декларування доходів українських чиновників все-таки почала працювати. Сталося це сьогодні, 1-го вересня.

За словами Єгора Соболєва – Глави парламентського комітету з протидії корупції – усі українські високі посадові особи протягом 60-ти днів з моменту запуску вищезазначеної системи мають в електронному вигляді надати декларації про свої майно та доходи. Відмова від виконання нових умов каратиметься значним штрафом у розмірі майже 363-ох тисяч гривень, громадськими роботами строком до 240-ка годин або дворічним позбавленням волі з подальшою майновою конфіскацією та забороною займатися будь-якою професійною діяльністю до трьох років.

З точки зору пана Соболєва, після вже ліцензованого запуску системи електронного декларування усі дані щодо фінансового стану українських посадовців будуть доступними громадянам нашої держави. І якщо раніше податкова служба довгий час незаконно саботувала будь-які перевірки чиновників, заохочуючи, тим самим, корупцію та економічну тінізацію, з цьогорічного вересня інформація про доходи державних посадовців буде прозорою і відкритою.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео