Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці визначили найбільш корумповані галузі держави

Українці визначили найбільш корумповані галузі держави
243621 ПЕРЕГЛЯДІВ

Охорона здоров'я та судова система – саме ці сфери, з точки зору опитаних компанією «TNS» українських громадян, є найпроблемнішими і найкорумпованішими в Україні, через що потребують негайного реформування. Причому, за першу вищезазначену галузь у якості тієї сфери, котра потребує невідкладної допомоги влади, проголосували 52% жінок, а от другу визначили для себе такою майже 70% представників чоловічої статі.

Цікаво, що, спираючись на результати опитування у контексті регіонів, аналітики отримали дещо інший результат: так, жителі західноукраїнських територій проголосували за першочергове викорінення корупції з митної системи (32%), а трохи більше за 20% респондентів – за прозоре вирішення питань земельної галузі.

Найменше голосів отримали такі українські сфери як адміністративні послуги, житлово-комунальне господарство, інфраструктура та вища влада (як законодавча, так і виконавча). Лідерами ж опитування стали вищезгадані суди, правоохоронні органи, охорона здоров'я, митниця, податкова система, освіта та земельні питання. Парадоксально, але судова система, котра, на думку українців, є найбільш корумпованою галуззю в усій Українській державі, являє собою, до того ж, головний регулятор прозорості у винесенні покарання для корупціонерів. І, за словами аналітиків, поки у цій сфері не розпочнеться масштабна детінізація, суди залишатимуться найкорумпованішим органом України.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео